Teknikker til Kalkmaling - Voks - Vintage Paint
Klik her og se hele udvalget i Antik Voks
Bronze voks 300 ml
Brun voks 300 ml
Hvid voks 300 ml
Bronze voks 35 gr
Brun voks 35 gr
Hvid voks 35 gr
Klar voks 300 ml
Grå voks 300 ml
Perlemor voks 300 ml
Klar voks 35 gr
Grå voks 35 gr
Perlemor voks 35 gr
Sort voks 300 ml
Sort voks 35 gr
Lys brun 35 gr
Patina og Holdbarhed

Hovedpointen med voks er to ting! 

Den ene er at give holdbare og slidstærke og rengøringsvenlige overflader.

Og den anden er at give "patina" og farvespil til dine overflader. 

Antik Voks er perfekt til anvendelse oven på alle vores malingsfarver og oven på alle overflader. Det vil sige den kan anvendes både til møbler, ting, vægge, gulve og lofter. 
Sådan gør du : 
Påfør voksen med en pensel eller en blød klud
Lad voksen trænge ind gennem malingslaget og lad den tørre i 8 timer
Påfør endnu et lad voks med en pensel eller en blød klud
Lad voksen tørre i 8 timer
Mat effekt: Fjern overskydende voks forsigtigt
Skinnende effekt: Polér med tryk


"rigtig" vokspensel
Fin vokspensel
Billig Voks Pensel
Arbejdsredskaber

Voksen er meget nem, for her kan du bruge det du syntes er mest rart at arbejde med.

Du kan påføre voks med en pensel. Der anbefaler vi "en rigtig vokspensel" - specielt hvis du har mange udskåringer, hjørner og lign. Det skaber en mere ensartet og god fordeling af voksen. Du kan anvende flere typer pensler, men de skal have "glatte" hår for at fungere bedst med voksen. 

Du kan påføre Voks med svamp eller klud. En svamp i microfiber eller en laminatsvamp er gode at bruge til voks. Bruger du en klud, så skal det helst være fnugfrit bomuld. Brug Ikke køkkenrulle, da det fnuller. 

Poleringen efter udføres med en fnugfri bomuldsklud - her er en gammel bomulds-tshirt eller gammelt sengetøj rigtig godt.

Lys eller mørk Voks

Om du skal bruge Lyse eller Mørke vokse til dit møbel, ting eller vægge - det afhænger Helt af Din stil! 

For at gøre det nemt, kan vi inddele det lidt groft og sige at de lyse voksfarver : klar, hvid og lys grå, hører den Nordiske lyse stil til. Og de mørke voksfarver : brun, sort, bronze og lys brun, hører den franske stil til. 

MEN Husk der er intet der er Rigtigt eller forkert i denne verden af skønt kalkmaling! 

VI har lavet et lille blogindlæg med to lysestager, der males i samme grundfarve : Dusty green. Og de påføres til slut hvid voks på den ene og brun voks på den anden. Så kan du se en stor forskel det gør på selve slut produktet, afhængig af hvilken voks du vælger. 

Klik her og se lysestagerne med to slags antik voks >>>

Dusty Green
brun antik voks
hvid antik voks
Lys, Mørk eller klar
Det "sikre" valg, når du maler er den klare antik voks. Den ændrer ikke udseendet på dit møbel eller væg. Når den er hærdet op, er den en tone mørkere end hvis du ikke havde brugt noget voks. Vi har lavet et blogindlæg med en af mine favoritfarver nemlig Moss green. Her har vi igen leget med voksen i forskellige farver, så du kan se hvordan farven ender ud til slut.

Hvis du ønsker lidt spil i indretningen, kan det også være sjovt at lege med den samme farve malingen, men så tilsætte spil i form af forskellige farver voks. 

Klik her og se hele blogindlægget om Moss Green og hvordan antik voksen ser ud i de forskellige farver >>>

Moss Green
Brun voks
Hvid voks
Klar voks
Brun Antik Voks

Brun antik voks er en af de mest brugte til "patinering" af møbler og vægge og gulve., så de ser gamle ud og ikke nymalede ud. 

Den brune antik voks giver patina og alder til ellers nye ting. Hvis du er nervøs for om der kommer "for meget" brunt voks på dine ting, kan du starte med at give et lag klart voks først. Så kan du bedre smøre på og tørre af. Når du Kun giver brun voks, vil du ændrer farveudtrykket over hele dit møbel eller ting på en gang, og du vil kunne give Mere brun voks på de steder du ønsker det. 

På videoen her kan du se hvor stor en forskel den brune voks gør på en hvidmalet overflade. Bemærk at du kan ændre i hvor meget og hvor lidt "patina" du ønsker at tilføre. 

Klik her og se videoen >>>

1920'ernes charme med champagne, pudder og pallietter er krøbet lidt ind under huden på de fleste af os, så naturlig nok har vi kigget os om efter en pudderfarvet kalkmaling. Den får du Nemt ved at bruge Faded Rose og slutte af med brun antik voks.

Klik og se Blog indlægget her >>>

Brun antik voks 35 gr
Brun antik voks 300 ml
Bronze Voks
Bronze voksen er meget brugt til at lave irrede overflader på krukker, vægge, kasser og lign. Den er også tit anvendt til brug sammen med stenciler, hvor du kan skabe et smukt spil med bronze voksen.

Vi har lavet et blogindlæg hvor du her kan se brugen af antik bronze voks på en flot krukke. Den ligner en gammel krukke i bronze, der er irret med tiden. 

Klik her og se hele blogindlægget >>>

Brug på beslag og metal

Bronze voksen er også god at bruge på beslag og metal / jern dele på gamle møbler, det giver en smuk effekt. 

Bronze antik voks 300 ml
Bronze antik voks 35 gr
Hvid Voks

Den hvide voks bruges også til patinering, den giver bare det mere "vejrbidte" slid - altså lys patina. Det samme gælder for den lyse grå antik voks. 

Den hvide antik voks passer rigtig godt ind i den nordiske stil og sommerhus stilen. 

Hvid voks på Grå overflade

På videoen her kan du se en gammel kuffert, der laves flot og lækker med en grå maling sammen med den hvide antik voks. 

Nemt og hurtigt - Se videoen her >>>

Hvid Voks på krakeleret overflade

Hvis du vil fremhæve krakelering på din overflade, kan du også bruge voksen. Den ligger sig så fint i krakeleringerne. Her er det den hvide voks, der er brugt. 

Klik her og se den lille opsats >>>

Hvid antik voks 300 ml
Hvid antik voks 35 gr
Lys grå antik voks 35 gr
Lys grå antik voks 300 ml
Klar Voks
Den klare voks er lavet til at give din overflade holdbarhed og styrke. Vi anbefaler Altid voks fremfor andre efterbehanldinger, da voks både er nemt at arbejde med, men også meget nemt at fylde ekstra på ved behov.
Klar voks på bordplade

Her er der brugt en klar voks. Normalt anbefaler vi 2 lag voks, men er det flader der bruges meget - så giv dig selv den ekstra tid og giv det 3 lag med en dags mellemrum. Og husk endelig at voksen er 3 uger om at hærde fuldstændig. Du kan sagtens bruge det, men vær forsigtig!

Se flisebordpladen der er blevet spartlet og malet her >>>

Klar voks på Lyseblå overflade

Det lille skønne møbel er malet med Powder Blue - den smukke lyseblå farver frisker ethvert møbel op. Når du bruger voks, så kan malingen ende en smule mørkere end start. Men her syntes jeg det er helt fint. 

Klik her og se det lille møbel med skufferne >>>

Klar antik voks 300 ml
Klar antik voks 35 gr
Pensler Kun til voks
Hvis du maler meget, så kan det godt svare sig at dedikere nogle pensler til voksen. Jeg har en pensel til hvid voks, klar voks og brun voks. De bliver Aldrig vasket, men står i et glas med hårerne opad. Så er de Altid klar til brug. Går der tid i mellem du bruger dem, så lige nulrer dem lidt ind imellem eller smør lidt ekstra voks på.
Voks på Råt Træ
Voksen kan også gøre overfladen nemmere at passe på råt træ. Du kan vælge at bruge den klare voks og beholde den farve træet har. Eller brug den brune eller sorte så det bliver mørkt eller hvid eller grå så det bliver lyst. Vi anbefaler du prøver på et lille stykke træ Først, for voksen kan IKKE tages af træet, når du først har givet det. Giv det 2 - 3 lag afhængig af hvor meget du slider på overfladen.
Voks på Havemøbler

Voksen er baseret på kanuba-bivoks, og kan hjælpe med at beskytte dine havemøbler for vejr og vind. Vær dog opmærksom at der er INGEN kemikalier eller svampemidler i, der forebygger svamp og råd. Det virker vand og smudsafvisende på sin helt naturlige måde. 

Du kan bruge voksen direkte på træet eller mal dem i en smuk farve først og giv dem voks efterfølgende. Husk at det skal hærde i 3 uger før det er stærkt.

Kalkmaling & Teknikker

Glæd dig til at følge vores serie af Blogindlæg og nyhedsbreve om alle de gode teknikker, der gør det Nemt for Dig at ligne en Proff, når du maler! :) 

Se med hver gang vi sender nyt indlæg ud, eller se meget mere på bloggen nu - Klik her >>>

HebeHome
Årupvej 41
5492 Vissenbjerg