Få Tips til patina og lær forskellem mellem lys og mørk voks til Vintage Paint

Den smukke farve Vintage Paint Dusty Green er en af mine favoritter. Her kan du få lidt farve på uden at det virker vildt. Men "smagen" af farve er virkelig skøn.

vintage paint dusty green

På billedet herover kan du se Vintage Paint Dusty Green som den ser ud, når den kommer lige fra dåsen.

lysestage får nyt liv med Vintage paint  lysestager males med vintage paint

Vi har fundet to sæt lysestager med det samme udgangspunkt for at vise foreskellen på slutproduktet afhængig af hvilken voks du bruger og hvor meget. Det ene sæt lysestager har en grøn bund på træ og det andet sæt har en pink bund på træ. Begge to med en rimelig blank finish. Det giver os samme overflade at arbejde ud fra og dermed også nemmere at sammenligne de to bagefter.

Det lave sæt lysestager får to gange maling med Vintage Paint Dusty green. Det første lag ligger jeg kun ganske tyndt, det skal bare give mig hæfte for det næste og dækkende lag. Du kan også tynde det første lag med lidt vand, hvis du syntes det er nemmere at arbejde med. Når det første lag er tørt - efter et par timer - så giver jeg det lag nummer to. Det er et dækkende lag og jeg sørger for at komme godt ind i alle kringelkroge.

mal lysestager med kalk maling

Når lag nummer 2 er tørt - vent gerne til dagen efter, hvis det var en meget glat overflade du malede på. Så tørrer malingen lidt mere op. På billedet herover ses lysestagerne med de to lag maling og så har jeg slebet med sandpapir korn 180 hist og pist hvor jeg syntes der skulle ses slid og patina. Jeg benytter mig af at den grønne bundfarve kommer igennem de steder hvor jeg sliber. Nogle steder sliber jeg kun let og andre steder sliber jeg meget. Det ser mere naturligt ud, når du laver variationer.  Stagen til højre har fået et tyndt lag Vintage Paint Brun Antik voks, stagen til venstre har ikke fået voks endnu.

lav patina med voks

Her har lysestagen til højre fået Antik voks mørk over det hele. jeg har smurt voksen på med en gammel fnugfri bomulsklud. Du kan også bruge en pensel eller en svamp, men jeg kan godt lide at arbejde med klude til voksen, når det er på små ting. Det smukke ved den mørke voks er, at den giver en naturlig patina ved at ligge sig i revner, sprækker, dekoreringer og lignende.

De steder du har slebet med sandpapir, trænger voksen også ind og ligger sig i kanterne med et deraf følgende naturligt slid og ælde. Din patina ser autentisk ud og giver et flot udseende.

mal med vintage paint

Så har begge stager fået et tyndt lag brunt voks over det hele. Hvis det nu var en bordplade, så ville jeg give dem et lag voks mere næste dag. Ønsker du at beholde stagerne som de ser ud her, men har brug for et lag voks mere, så bruger du bare den klare voks. Vil du gerne gøre dem mørkere endnu, så brug den brune voks igen. Syntes du de er blevet for mørke, så brug den hvide voks. Så snart du tilføjer voksen til dit møbel eller din ting, tilføjer du samtidig dybde og finish. Voksen giver den fløjlsbløde og smukke overflade.

Det høje sæt lysestager med samme lidt glatte overflade får også to gange maling med Vintage Paint Dusty green. Det første lag ligger jeg kun ganske tyndt, det skal bare give mig hæfte for det næste og dækkende lag. Du kan også tynde det første lag med lidt vand, hvis du syntes det er nemmere at arbejde med. Når det første lag er tørt - efter et par timer - så giver jeg det lag nummer to. Det er et dækkende lag og jeg sørger for at komme godt ind i alle kringelkroge.

mal med vintage paint

Herover har de to høje stager fået to lag Vintage Paint Dusty Green og et tyndt lag hvid voks. Den hvide Antik voks ligger sig fint ind i kringelkrogene og giver et smukt spil til den lyse grønne farve. Den hvide voks trækker dusty green i en lysere tone og giver stagerne det fuldstændig lækre overflade, som man jo slet ikke kan lade være at røre ved.

mal med kalkmaling

På tæt hold kan du se hvordan voksen ligger sig i alle de små ujævnheder. Det bringer dybde og spil i tingene.

mint grøn kalk maling

Sådan ser det færdige sæt lysestager ud med Vintage Paint Dusty Green og Vintage Antik voks Hvid.

mal med kalk maling

Herover kan de se de to lysestage sæt ved siden af hinanden. Malet med samme farve, de samme to lag. Det ene sæt med hvid voks og dt andet sæt med brun voks.Det viser hvor meget dit slut produkt kan ændres afhængig af den voks du vælger.

Til de to sæt lysestager har jeg brugt 100 ml Vintage Paint Dusty Green. Der kan være forskel på hvor langt malingen rækker afhængig af dit underlag. Men som tommelfingerregel rækker 100 ml til 1 m2. Og voks er der brugt ca. 20 ml af Vintage Antik voks brun og ca. 20 ml. af Antik voks Hvid.

Vi håber, at Du kan få glæde af inspirationen, som vi ligger op og fra alle vores søde kunder, der deler deres billeder. Har du også lavet et lille eller stort projekt - så vis os det gerne. - Skriv til: gh@hebehome.dk

Vil du se alle vores Vintage Paint produkter fra Jeanne D'Arc Living? - Så klik her - VINTAGE PAINT