Er Du Vild med det slidte look, der kommer når ting har haft tid på stranden? 

- Så kan du meget nemt lave det helt selv! 

Du får her en Ganske nem opskrift på at lave det forvaskede patinerede udtryk sammen med kalkmaling. 

Til at lave denne hylde har jeg brugt følgende materialer : 

100 ml Dusty blue

100 ml Natural white

Vintage Tapet Klister

Groft salt

en bøtte til at blande i

En rørepind

en pensel

Groft sandpapir

Hvid voks

 

 

 

 

 

 

Du starter med at blande din farve med tapetklister og salt. Jeg har brugt Dusty blue som den første farve - det er den der kommer til at trække igennem, når der slibes. Jeg blander 100 ml med cirka 3 store spiseskefulde tapetklister og 1 spiseske groft salt. Rør det godt sammen - men rør det ikke "glat" - det skal have "klumper" som vist på billedet her. Når du har rørt godt rundt, så begynder du at male. Helt på samme måde som hvis du malede med ren kalkmaling. Fordel det godt og brug gerne en billig pensel, som du godt vil mase lidt ned i hylden. Der kan godt dannes små bobler så for at undgå dem så trykker jeg godt rundt med malingen. 

 

Når hele hylden er Godt dækket med "tapetklister - salt - kalkmaling - blandingen", så lader jeg den tørre i 1 - 2 døgn. Tørretiden er noget længere end hvis jeg bare maler med ren maling, men jeg vil gerne sikre mig at alle "klumperne" er gennemtørre inden jeg fortsætter. 

 

 

 

      

Så går jeg i gang med 2. lag. Det er en helt almindelig Natural white kalkmaling, som jeg bare maler ovenpå. Det skal dækkes over det hele. Lige i dette øjeblik ser det bare lidt klumpet og kedeligt ud. Men magien kommer i næste omgang :) Det gør ikke noget du kan se noget af bundfarven igennem , når der først er slebet og vokset, så ses det ikke. Men jo bedre du dækker - jo mere "naturligt" ser slutresultatet ud. 

Lad Hylden / møblet tørre. 

Når den er tør så tager du den med et sted hen hvor du må "grise" med masser af slibestøv. Jeg anbefaler sandpapir med lavt korntal, altså Meget groft sandpapir - du kan slibe efter med lidt finere sandpapir til sidst. Men da formålet er at få fjernet alle "klumper" så skal der slibes igennem. Du kan Selvfølgelig også slibe med en maskine hvis du har den mulighed. Den her er slebet i hånden. 

Start på de store lige flader og føl dig frem hvor dybt og hårdt du skal slibe. Du skal ende med en helt glat og blød overflade. Og herved kommer det super smukke slidte look frem. 

      

Sammensætningen af salt og tapetklister gennemfarves, så når du sliber, fremkommer alle disse "klumper" som slid. Det ser Rigtig godt ud og en sjov Ny måde at "patinere" på. 

Hylden her har fået lidt ekstra med sandpapiret så jeg når helt ned til træet for at understrege det slidte look. 

  

Til slut får den to lag med hvid voks - så er den super nem at rengøre i det daglige.

Sådan ser Hylden ud, nu den er færdig. 

    

    

Vil du Give den Ekstra patinering kan du selvfølgelig give den brun voks til slut. - det giver også en Flot "patina" 

Du kan også give Crackle effekt som lag 2 og se den yderligere magi der opstår sammen med her. 

Rigtig God Malefornøjelse - har du brug for at spørge om noget - så bare skriv til os :)