Plankeborde er SÅ smukke - men de mest lækre af dem, er dem der er lavet af gamle planker og de har det med at tørre voldsomt ud, træet rejser sig når det vaskes af og man får splinter i fingrene - det er mega træls og ødelægger den smukke oplevelse af plankebordet. 

Der er en ganske nem løsning på det hele. VOKS! Du finder voksen her >>> Ganske enkelt tag et gammelt lagen, riv det i passende gode tykke stykker. Smør hele plankebordet ind. Nogen gange suger det så hurtigt at du må smøre efter med det samme. Når du har smurt hele bordet ind - smør tynde lag - så venter du en halv time og så polerer du efter med en microfiber klud eller svamp - som denne >>>  Du polerer til du ikke kan mærke noget "fedtet" fra voksen. 

Vent til dagen efter - gentag processen igen. Hvis dit bord suger meget stadig væk, så gentag processen dagen efter igen. 

PÅ bordet herunder - der kan du se tre linier -
til venstre - ingen voks - det er træt og udtørret og vi får splinter i fingrene når vi rører ved det. 

i Midten - første lag voks - træet ligger sig og splintrene er lagt ned.

Til højre - to lag voks - træet er nu blødt og levende og lækkert at røre ved. 

Gentag voksbehandling så ofte du har brug for det. Du kan altid teste om træet trænger ved at dryppe vand ud på. Hvis vandet ligger som perler ovenpå træet, så er det mættet med voks, hvis det trænger ned i træet så trænger det igen til voks. 

Det gør dit plankebord nemt at rengøre og vedligeholde.