"MYTE - Man kan bruge Sort maling som spærregrunder!"

- Vi har testet på en god gedign gammel egetræs vindueskarm. Der er både godt med syre fra egetræet og lidt pletter fra vand der er rendt ud. Måske også noget nikotin. 

Det gør den til en troværdig test hvis man skal male gamle møbler, så vil det være samme scenarie. 

  

Vi maler Hele vindueskarmen med kalkmaling Black Velvet. Find den her >>>

For at give testen en Rigtig god chance så maler vi TO gange med den sorte maling. Så er vindueskarmen fuldstændig dækket. Vi lader det tørre til dagen efter og starter så det færdige lag, som er Hvid kalkmaling - nemlig Natural White. Find den her >>>

 

Den hvide får første lag maling og får lov at tørre op. Vi giver IKKE andet lag - for som du Tydeligt kan se på billedet herunder, så trækker alt den tidligere egetræssyre op igennem den hvide maling. Så selvom vi gav den 6 lag - så ville syren stadig trække igennem. 

Så som vist her, duer det IKKE at bruge en mørk farve som spærregrunder, når der skal males hvid til slut. Skulle den være sort, eller en anden mørk farve, så er der INGEN problemer. Så skal du selvfølgelig ikke bruge spærregrunder. Kun hvis du skal bruge en Lys farve  som slut farve. 

Vi anbefaler at du bruger vores spærregrunder i samme serie - Vintage Paint spærregrunder - Stain blocker, den finder du på linket her >>>

  

På Billedet her kan du se vindueskarmen færdigmalet. Den har fået to lag med spærregrunder og derefter to lag med Natural White kalkmalingen 

 

White Stain Blocker forhindrer pletter og misfarvning af dit arbejde, mens og efter du har malet med kalkmaling.

Da de fleste træsorter indeholder tannin, kan disse brunlige eller brunfarvede eller rosafarvede eller gullige misfarvninger forekomme, når malingen påføres. Især eg, redwood, cedertræ og mahogni eller over knaster i visse andre træsorter viser tannin og farveproblemer.

Med Vintage Paint, White Stain blocker spærrer du gennemslag fra eg, mahogni, merbau, meranti, teak og afzelia. Kan også isolere sod, nikotin og tørre fugtskjolder. Ved meget gennemslag kan det være nødvendigt at gentage behandlingen.     

Vintage Paint White Stain Blocker skaber en sikker en sikker tætning mellem træet og det nye maling.

Vigtigt at overholde overmalingsintervallet.

Rækkeevne: 8-10 m2/liter afhængig af bundens porøsitet

Det vil sige denne bøtte på 200 ml rækker cirka til 1 - 2 m2 malet i ét lag

Tørretid: Støvtør efter 30 min, overmalbar efter 12 timer ved 23 ° C / 50%.

HUSK at overholde MINDST 12 timer før du kan give andet lag.

Rengøring af værktøj: vand  

Vejledning :
Sørg for en ren og tør overflade. Mal spærregrunderen på med en pensel eller en malerrulle. Spærregrunderen er lidt tyndere end maling og giver en mælkeagtig overflade, den dækker ikke overfladen med farve fuldstændig men nærmere som en halvgennemsigtig træmaling, hvor man stadig kan se træet igennem. Giv hele overfladen spærregrunder og lad det tørre i MINDST 12 timer. Så kan du male med kalkmalingen i den farve du ønsker. 

Hvis der er behov for to lag spærregrunder, skal der også gå mindst 12 timer i mellem de to lag. 

Og hvornår skal der så bruges 2 lag spærregrunder?

I de fleste tilfælde vil et lag være nok, men det kan være nødvendigt at give to lag. Ved maling af eg, mahogni, merbau, meranti, teak og afzelia, er det ofte disse sorter der kan give gennemslag af lyserøde og gule toner. Det kan også være af gamle rester af nikotin og sod, eller harpiksrester. 

"MYTE - Man kan bruge Sort maling som spærregrunder!"

- svaret på denne Myte - Nej det kan du desværre ikke :)