Jeg fandt den her smukke gamle kuffert - men nogen gange passer farven bare ikke - men formen er fantastisk. Så er det ganske nemt at forvandle med lidt maling :) 

Jeg har vasket kufferten af med Pristine Clean møbelrens - den finder du her >>>

Den rengør grundigt og i dybden. Derudover virker Pristine Clean som "DEGLOSSER" - det betyder at den der glatte finish i overfladen, som der er på mange møbler og køkkenskabe, gøres mere mat, og gør det nemmere for malingen at hæfte. Når den af afvasket tørrer jeg efter med en ren klud med vand, så der ikke er sæberester tilbage. Når den er helt tør - så kan jeg male. 

Jeg maler kufferten i farven White cap, som er en kridhvid maling, som dækker fantastisk godt! Den løber smukt sammen og er nem at smøre ud. Den finder du her >>>

Det her er første lag på sådan en gammel kuffert. Så lag to - så er den dækket og færdigmalet :)


Den gamle kuffert skulle have et romantisk tvist, så den har fået lagt decoupage papir på siden og lidt hist og pist, så det lignede den havde et stoflag med roser under den hvide maling. Jeg har sat decoupage papiret fast med primer & sealer. Det virker superfint og er nemt at bruge. 

Har du ikke prøvet Decoupage papir før, så er der en superfin vejledning her : 


Jeg har revet kanterne på decoupage papiret på de små steder fordi det giver en "mildere" overgang. Papiret blender bedre i og man får ikke den der skarpe kant mellem papir og overfladen. 

Når primeren er helt tør, har jeg lagt ekstra maling rundt i kanten af decoupage papiret for at camouflere overgangen mere. Man kan sagtens blande lidt structurepowder i malingen - det finder du her >>> for at give endnu mere overgang og struktur. 


Jeg ville gerne fremhæve alle de fine gamle metalbeslag igen, de var jo også malet over, da de jo var brune :)  - Så en mild sølv farve matchede super på den gamle kuffert. Der er Gilding wax genialt! Silver Gilding wax finder du her >>>

Det er en lille bitte bøtte, men man forstår slet ikke hvor langt det rækker! Der er 40 ml i den lille dåse, og jeg har haft min lille dåse i cirka ½ år. Jeg bruger det ofte på metaldele der skal fremhæves igen, eller på udskæringer eller andet der skal fremhæves på et møbel. Man putter lige lillefinger ned i bøtten og dupper en smule på, så kører du det ud på det stykke du ønsker i et helt fint ganske tyndt lag. Du kan trække det laaaaaaangt ud, så derfor skal der kun ganske lidt på. Til alle beslag og hjørner og kanter på den her gamle kuffert har jeg måske brugt hvad der svarer til en kvart teske. 

Du bestemmer selv hvor meget det skal dække - her ønskede jeg kun en smule - så det beholdte det slidte look. 

Til allersidst har kufferten fået en gang lysgrå voks så den får den afsluttende "patina" - ofte bruges der brun voks til at give "patina" men jeg syntes ikke det matcher det mere romantiske look, der er den lysegrå bedre og hvis det er mørkere ting, så bruger jeg hvid voks til "patina" til den stilart. 

Jeg smører voksen på med en klud og efter en halv timer "buffer" jeg det hele - polerer til voksen ikke smitter af mere. Nu er dette kun for at give patina look, men havde det været for beskyttelse og nemmere rengøring, så havde jeg givet den mindst to lag voks med en dags mellemrum. Jo mere du polerer voksen jo glattere bliver overfladen. Husk at bruge fnugfri klude og svampe til voks. 

Så er den gamle kuffert færdig i ny stil ♥