Med vores nye hus fulgte et gammelt og slidt køkken med - noget outdatet.... Og desværre ikke et vi lige har mulighed for at skifte nu :O)

 

- så derfor har vi givet det en god opfriskning med Silk All-in-one mineralmaling i farven Midnight Green. Du finder farven lige her >>>

Når resultatet skal blive godt og holdbart - så er forberedelse alfa og omega. Maling (uanset hvilken slags) er IKKE glad for fedtede overflader. 

Vi har her samlet de 5 Bedste tips til hvordan du selv maler dit gamle køkken

1. Forbered Grundigt!
- Det vil sige afvaskning, tørring og den Helt lette slibning - Spring ikke over! - Det er vigtigt for et godt resultat! Vi anbefaler at du bruger Dixie Belles egen sæbe : Pristine clean - Det er en kraftigt rensende sæbe, som er perfekt til at rengøre møbler, køkken, vægge, ting mm inden maling. Du vasker af - og renser efter med rent vand og lader tørre. Slib til sidst og tør støv af. Gerne tør efter med en microfiberklud som er perfekt til at fange støv. 

2. Bløder dit møbel?
- Hvis dit møbel er en type der kan "bløde" det vil sige frigive Tanin - harpiks - gamle rester af nikotin og lign - så er dit møbel en "bløder". Silk malingen indeholder allerede 1 lag spærregrunder (BOSS) - MEN der kan være nogle tunge drenge - som har brug for mere end et lag. Så skal du bruge 1 - 2 lag spærregrunder mere inden du maler. "Blødningerne" viser sig typisk på de lyse farver og trækker ud som lyserøde, gullige eller grønlige plamager hist og pist. Det er sjældent over hele møblet. Du finder spærregrunder ved at klikke her >>> Husk at overholde tørretider for det produkt du vælger. Vi anbefaler du bruger den her >>>

3. Glat overflade
Skal du male en glat overflade? - Så er det nødvendigt at forberede overfladen med 1-2 lag enten primer eller Slick Stick, det finder du her >>>  Vi anbefaler at du bruger Slick Stick, som er den stærkeste grunder til glatte overflader.
Disse produkter sikre en Lang holdbarhed og styrke på din maling. Du kan sagtens male de glatte overflader og få malingen til at sidde fast, men kradser du lidt i overfladen, så kan du lige ridse det af. Giver du din overflade Slick stick eller lign primer, så holder malingen sig meget bedre fast. 
Superglatte overflader er for eksempel Glas, plastic, metal, laminat, bambus, fliser, glaseret keramik og lignende. 

4. Pensler
Jeg tror en af vores faste indlæg alle steder er, at dit resultat bliver en følge af det værktøj, du har valgt at bruge. Penslerne har kæmpe betydning for dit færdige resultat. 

Ønsker du en overflade hvor du kan se penselstrøg - så er det rigtig fint at bruge billige naturhårsbørster. Ønsker du en overflade der er glat og helt fin så skal du bruge de rigtig gode pensler med syntetiske hår. Penslerne er dyrere - MEN de holder i mange år og du får det smukkeste resultat, hvis du ønsker en blank og glat overflade uden synlige penselstrøg. Silk malingen er selvniveallerende men har brug for en GOD pensel. Du finder de gode pensler her >>> 
Den bedste serie pensler vi har, er den der hedder Professionel. En GOD investering for et rigtig godt og smukt resultat. Hvis du vil bruge rulle, så bruger du en skumrulle for en mere glat overflade, jo tykkere "pels" på rullen, jo mere aftegn sætter den. Du kan bruge rullen her til flotte glatte overflader >>>

5. Hærdetid
Overhold Altid hærdetiden på de 30 dage. Overholder du ikke hærdetiden, så er malingen ikke så holdbar som lovet. Du kan tage tingene i brug med forsigtighed indenfor, men vær meget forsigtig i omgangen med det. Det er selvfølgelig svært når det er et køkken ikke at bruge det i 30 dage. Men vi har taget køkkenet i brug, men vi er forsigtige i omgangen med det den næste måned. 

Her får du billederne af vores nymalede køkken : 

  Vi har beholdt de gamle paneler på væggen, da det giver en smuk stemning til vores gamle landkøkken. De har bare fået en gang hvid maling - Natural white - Kalkmaling - Den finder du her >>>  De store vinduer vender mod nordvest men giver alligevel et dejligt lys ind i køkkenet. Men i de kolde vinterdage er det dejligt med levende lys både på bordet og i vinduet. Så vi har samlet lidt hyggelige ting i stilleben. 

Vi har skiftet alle greb og spartlet de gamle huller ud med Dixie Belle Mud >>> Det er en rigtig god træfiller, som tørrer stærkt op. De steder hvor vi har kunnet genbruge hullerne, har vi selvfølgelig det :) Grebene er i hvidglaseret keramik med spændeskive i patineret messing - det giver et smukt look, der matcher rigtig godt med de gamle hænglser på lågerne. Grebene finder du her >>>

Alle lågerne er malet med Silk All-in-one mineral maling i farven Midnight Green, som du kan se på billederne , så flyder malingen smukt sammen. Det er vigtigt med lange gode strøg og selvfølgelig den gode pensel eller rulle. :) Ikke bearbejd malingen for meget, dan den er selvnivellerende og flyder godt sammen. Du skal prøve at male "vådt i vådt" - ikke træk pensel eller rulle i noget der er ved at tørre op. 

Alle låger har fået to gange og nogle kanter har fået tre gange, da vi nok lige var lidt for fedtet med malingen. Men den har dækket godt på de to gange. 

Har du en opvaskemaskine der ikke længere er pæn at se på, så kan du også male selve lågen - ikke den den hvor der sidder knapper. Men den skal grundes med Slick stick først.

Hylderne er genbrugt, men har fået nye hyldeknægte, vi kan godt lide den åbne løsning med kopper og kaffe fremme hvor det skal bruges. Brødet er kommet i brødboksen, der lige er kommet ind i webshoppen fra Strømshaga og opvaskesæben er kommet i en sæbe dispenser fra vores mærke Greengate. 

Da køkkenet vender mod nord, bruger vi mange kunstige blomster - men også lidt af de "levende", men blomster på der Helt klart til. 

Emhætte hylden har også fået en gang maling, og den har ydermere fået to gange klar voks, da den jo ofte bliver fedtet og støvet på samme tid, så den skal kunne vaskes godt af. Backsplashen i glas er malet på bagsiden, den var helt klar og uden noget farve, så den har fået lidt "kunstnerisk splash" i samme farve som køkkenet. Den lille zink bakke er også malet med midnight green og giver lidt ro på alle tilbehørsflaskerne, som er rare at have nær ved komfuret. Bakke og salt og peber sæt er også fra vores egen webshop. 
Alle de fine opbevaringsglas er vores Sevilla serie - det er gennemsigtige glas med sort metal låg. De slutter godt tæt og er gode at skrive på. Jeg skriver på glassene med en sprittuds og på lågene med en kridttusch. Find hele Sevilla serien her >>>

Lysestagerne på bordet er en lotus glas lysestage til fyrfadslys og så er det to gamle lysestager. Formen var vi glade for, så de er også blevet malet. Den ene er malet helt og den anden er bare "børstet" med malingen. Begge dele med Midnight green Silk All-in-one mineral maling. 

Det gamle Karlekammerskab var blevet meget træt og slidt - faktisk var det også revnet og flækket forneden. Det er nu limet og spartlet op med Dixie Mud. Og så er det malet i samme farve med Silk All-in-one malingen Midnight Green og har fået et greb som køkkenlågerne, så det hele matcher. Ovenpå står en stor krukke, der også er malet, for at matche, den var orange og matchede ikke ligefrem, så den er også bare malet. Den har fået en smule hvid voks - men skal nok lige have lidt mere, for at skille sig lidt mere ud og ikke bare flyde i et med skabet. Til venstre står der en latte kop som vi har brugt som krukke til en lille hængeblomst. Det er hyggeligt, når krukker kan matche porcelænet vi spiser af. 

Jeps - vi mangler liiiige at flytte lampen :) :) :) Det store skabet lige inden man går ind i køkkenet er også malet i samme farve, grebene har vi ladet sidde. Skabet var super slidt og med masser af revner og huller, så det var godt det blev spartlet og malet og kan få nyt liv et par år endnu. 

Vi har samlet bruget 4 dåser Silk all-in-one maling, indcl de små ting der malet, som lysestager, krukker mm. Det er 800 kr i maling. Super billigt for et nymalet lækkert køkken ♥

Spørg
Er du i tvivl - så spørg gerne :) Skriv til os her >>>

Sharing is Caring - Del gerne før og efter billeder af dine nymalede ting. Vi elsker at se billeder og der sidder masser af søde mennesker derude, der elsker at se inspiration til deres næste projekt - stort som lille. Så send os gerne før og efter billeder af dit projekt, og skriv hvilke produkter du har brugt. Du er også hjertelig velkommen til at dele dem i vores facebook gruppe her >>>

Rigtig God fornøjelse med din nye maling :)