Teknikker til Kalkmaling 
- Krakeleringsteknik - Vintage Paint
Klik her og Se Hele udvalget i Kalkmaling
Crackle Effekt
DKK 119.00
Giv Patina

Vintage look er super moderne i alle henseender - også når det gælder maling af møbler, vægge og gulve. Hvis du er vild med den flotte måde gamle møbler krakelere i overfladen, så kan du nemt gøre det efter, med dette lækre produkt!

Find Crackle Effect her >>>

Vejledning

Mal først dit møbel i din ønskede grund farven. Lad den tørre i mindst 60 minutter.

Påfør Crackle Effect oven på det første lag maling. Påsmør med pensel i bløde tilfældige strøg. Konsistensen er tyk og det kan være lidt hårdt at smøre det ud. Jo tykkere lag jo større krakelering kommer der efterfølgende.

Lad herefter Crackle effekten tørre helt. Den skal tørre i mindst 4 timer. 

Så er den klar til at påføre lag nummer to. Du får den tydeligste effekt, hvis du bruger maling i to forskellige farver. Magien starter, når du påfører andet lag maling og ser krakeleringseffekten komme frem på overfladen. Hvis du ikke vil have en helt tydelig krakeleringseffekt, kan du bruge samme malingsfarve som i første lag maling og nøjes med at påføre Crackle Effect sporadisk i stedet for på hele genstanden. Du kan opnå to forskellige looks, så bare prøv dig frem og find ud af, hvilket et du bedst kan lide.
Undlad at forstyrre Crackle Effect-laget alt for meget ved at male stedet igen og igen. Sådan opnår du det bedste resultat. Start med rigelige mængder maling på din pensel og påfør produktet hurtigt, og i en retning og i et strøg, så får du det flotteste resultat.
Alle Farver

Du Kan bruge Alle kalkamlingsfarverne fra VIntage Paint sammen med Crackle effecten. Jo større kontrast mellem farverne, jo mere synlig er krakeleringen. 

På eksemplet herover er der brugt Black Velvet som bundfarve og Vintage Tea som topfarve

Black Velvet
Vintage Tea
Crackle Effekt
Slip Fantasien løs
Når du leger med kalkmaling er det godt at forestille sig lidt billeder inden i hovedet - nogle vælger at tegne møblet. Men en god retningslinie er at dér hvor krakeleringer og "patina" skal ligge, er primært dér hvor vi slider møbler mest. Så hjørner, håndtag og lign er de mest udsatte steder og netop dem der skal have mest "patina"
Baby Blue
Powder Blue
Dusty Blue
Tone i Tone

Når du leger med kalkmaling kan det også være en god idé at tænke tone i tone. 

Så du går fra en lys til en mørkere farve - men stadig indenfor samme farve. Det kan give nogle smukke effekter på dit møbel eller din væg eller på den ting du maler. 

Moss Green
Olive Green
Dusty Olive
Antik Voks

Ønsker du at "patinere" dit møbel yderligere - så kan du Altid bruge voks. 

Der er mange farver og masser af muligheder, som vi også kommer ind på senere. 

Du finder Voks her >>>

Arbejdsredskaber

Når du arbejder med Crackle effect er det godt at bruge en kvalitetspensel, der nemt trækker produktet ud.

Man Kan godt påføre det med rulle, men vi anbefaler det ikke. Det giver virkelig små krakeleringer, hvis der overhovedet kommer nogen. 

DKK 10.00
DKK 165.00
DKK 80.00

Kalkmaling & Teknikker

Glæd dig til at følge vores serie af Blogindlæg og nyhedsbreve om alle de gode teknikker, der gør det Nemt for Dig at ligne en Proff, når du maler! :) 

Se med hver gang vi sender nyt indlæg ud, eller se meget mere på bloggen nu - Klik her >>>

Se Video Vejledning til Krakeleringseffekt


Knap
HebeHome
Årupvej 41
5492 Vissenbjerg