Få en smuk Vintage hoveddør med Kalkmaling - Vintage Paint. 

Det er nemt at male en ensfarvet flade... Kunsten kommer i at give den en smuk og autentisk patina. 

Denne dør er malet med farven Dusty Blue over det hele. Derefter er de to nederste firkanter og de nederste paneler malet med Natural white. 

Når grundfarven er gennemtør starter jeg min patinering. En stor blød pensel, som den her : 


sammen med min hvide kalkmaling Natural white. Jeg bruger kun det maling der sidder i låget efter jeg har rystet bøtten rigtig godt. Grunden til at jeg kun bruger den smule maling er at jeg skal "drybrushe". Det vil sige jeg dutter kun en lille lille bitte maling på min pensel, tørrer den af på en fnugfri bomuldsklud, så malingen fordeles på min pensel, så begynder jeg at drybrushe - pensle maling på de steder jeg ønsker en lysere farve. 

Når jeg drybrusher, så gør jeg det ganske let, med en hel løs og hurtig hånd, som hvis jeg skulle ligge pudder i ansigtet med en makeup børste. 

Ønsker du variation i din patina så kan du køre med to farver. Børste dem forsigtigt oveni hinanden og lidt på skift, sørg for en god variation, og der må ikke være for stor farveforskel i de to farver, da det jo skal ligne "slid" på døren. 

Husk at store bløde pensler er de bedste at bruge til drybrushing. Billedet her er eksempel på to farvetoner, der vil kunne bruges til at drybrushe med. 

Så er det altid det svære - HVOR - skal der drybrushes? 

Den nemmeste måde at forklare det på, er at sige, der hvor der slides mest. Nu er dette en dør, men forestil dig at du lagde døren ned, altså vandret - så vil det være på alle de højeste punkter på døren. De steder man støder ind i først. 

Så drybrusher du løs til du er tilfreds med resulatet. Nogle ønsker meget slid og andre lidt mindre. Husk at træde tilbage og kig på resultatet. Det kan også være fint at lade tørre helt og vente til dagen efter og så eventuelt give mere drybrushing, hvis du ønsker det.

Efterbehandling skal der til, når du maler en dør udenfor,så den kan holde. 

Du kan efterbehandle med minimum tre lag voks eller en udendørs lak. 

Rigtig God male fornøjelse.