Kan man lave Patina med Silk All in one mineralmaling?

JA - det kan man sagtens! Malingen er som oftest vist på meget stilrene og fine projekter med lige linier og ingen "patina". Men er du nysgerrig på Silk malingen, men elsker Vintage stilen - så er Silk All-in-one mineralmalingen OGSÅ noget for dig! 

Jeg har "fornyet" en gammel trækasse og givet den nye klæder med med to forskellige lag maling og transfers. 

Kassen er først malet hvid med Silk All in one mineralmaling White Cap - den finder du her >>>

Derefter har jeg lagt to forskellige transfers på - her har jeg brugt Vintage labels - som du finder her >>>

 

Jeg har klippet det stykke ud som jeg ønsker at sætte på. Det er ganske nemt, bagsidepapiret pilles af og transferen placeres hvor den er ønsket og så "gnuppes" over det hele med en pind - eller Transfer værktøj

 

Når Transferne er lagt på, så "maler" jeg hele kassen med Crackle effekt - det finder du her >>>

Lad Cracle effekt laget tørre i minimum 4 timer og gerne optil 24 timer. Så maler du sidste lag maling - her har jeg brugt Silk All-in-one Hampton Olive. Det er en støvet oliven grøn farve, der er meget afdæmpet og smuk. Find farven her >>> Når du skal male ovenpå Crackle effekten - så er det VIGTIGT at du ikke forstyrrer den mere end højst nødvendigt - så kom rigelig maling på penslen, og smør kun i træets retning og kun en gang hvert sted. 


Så er det med at huske tålmodigheden, for så opstår der stille og roligt magi! 

Efterhånden som din maling tørrer op begynder krakeleringen at ske. Ikke smør flere lag på! Stille og roligt danner der sig nogle smukke krakeleringer der emmer af tid og historie. En Smuk patina. 

Lad din maling tørre i minimum 24 timer før du gør mere. Derefter kan du arbejde videre med voks og lignende. 

Efter kassen er ehlt tør - efter 24 timer, så vurderer jeg krakeleringen, jeg kan ikke lave flere - men jeg kan forstørre dem. Det kan jeg gøre med kogende vand. Det er en chance, når man prøver med kogende vand, da det reagerer forskelligt afhængig af underlagat. I det her tilfælde ville jeg gerne have store krakeleringer / afskalninger henover transferne og det skulle lige have lidt yderligere hjælp, så jeg kogte 2 liter vand og hældte stille og roligt halvdelen på oversiden og halvdelen på siden hvor den sidste transfer sidder. 



Det hjalp - jeg fik nogle store åbne krakeleringer og afskalninger i malingen. Da kassen var helt tør efter vand pjaskeriet, så efterbehandlede jeg hele kassen med klar voks og hvid voks og en smule sort voks på de hvide områder, for at give lidt mere patina. Den hvide voks står så smukt til Hampton olive. 


Jeg har slebet med sandpapir på alle hjørner og kanter for at give et naturligt udtryk af slid.