WHITE WASH TEKNIK med KALKMALING

Et Super yndigt lille skuffedarie - med hele 9 skuffer - Møbler med skuffer kan nogen gange virke uoverskuelige at komme i gang med da det tager lang tid at male alle skufferne og nogen gange er der behov for at slibe meget før man kan male skufferne, så der er plads til malingen, så skufferne ikke binder.

 

Billedet her viser skuffedariet som det ser ud originalt. Du kan købe disse søde skuffedarier i butikken nu - Klik Her >>>

 

Her får du en Meget Nem metode til at male / lysne dette lille møbel. 

Du skal bruge Vintage Paint Natural White - Kalkmaling 100 ml bøtten er rigeligt til dette lille møbel. Skal du male et stort møbel vil jeg anbefale en bøtte på 700 ml. 

En plasticbøtte

En god pensel - Klik og find pensler her >>>

Vand

Hvid antik voks

Brun Antik Voks

 

 Bland maling og vand i din plasticbøtte. Du bestemmer selv hvor tyk malingen skal være. Jo tyndere du laver den jo mere kan du se træet under, jo tykkere du laver den jo mere dækker den.

Til dette lille møbel har jeg blandet 100 ml maling med 200 ml vand. Det giver en god tynd maling, der er nem at arbejde med og ikke fylder noget på skufferne i bredden. 

 

Så giver du den gas i alle rum og på alle skuffer. "Smør" malingsblandingen på i træets åre retning. Det giver det pæneste look når du er færdig.

 

 

Hvis du har balndet for meget maling, så kan du sagtens gemme det med tætsluttende låg på. Jeg bruger rengjorte skyrbøtter og syltetøjsglas til at gemme blandet maling i. 

 

 

 

 

 

 Når du har malet alle skuffer og hele møblet så lader du det tørre et par timer. Hvis du vil have det lysere endnu kan du bare give den en omgang mere. Det her møbel har kun fået en gang. Skuffedariet her er efterbehandlet med voks for nemmere rengøring. Jeg er lidt tosset med rengøring og kan godt lide at gøre rent i Ajax. Ajax og kalkmaling er ikke den allerbedste kombination når tingene ikke er efterbehandlet. For meget fnuller sætter sig fast på møblerne, så jeg giver det altid voks. Jeg behandler først med Hvid antik voks som jeg smører på med en svamp. Du kan også bruge en klud eller en pensel. 

Jeg bruger mange svampe når jeg arbejder med kalkmaling. De er nemme at bruge og gode at arbejde voksen ind i møblet med. Hvis der er mange krummelurer på et møbel, så bruger jeg en pensel og derefter en svamp. Jeg polerer altid efter med en fnugfri bomuldsklud. Der har jeg en kasse stående med gamle lagner og Tshirts - så river jeg et stykke af og polerer med den. 

Du kan finde svampe her - Klik her >>>

 

Når den hvide voks er arbejdet godt ind alle steder, skal den tørre i mindst 8 timer. Derefter kan du aftørre / polere voksen. Tører du af med en blød og let hånd forbliver voksen mat. Polerer du som en bil poleres, så arbejder du voksen mere og mere blank og glat. Ønsker du en endnu stærkere overflade, så kan du gentage behandlingen 2 - 3 gange. Jeg anbefaler 3 gange på en bordplade. Voks skal hærde og hvis det er en bordplade, så brug den med forsigtighed de første 2-3 uger. Derefter er voksen fuldstændig hærdet og stærk. 

 

 

Nu er det lille møbel "WHITE-WASHED" - Og jeg kunne bare lade det stå sådan med den hvide voks. MEN jeg vil gerne lige give det lidt "patina" - Og til det bruger jeg den brune voks. Jeg "dutter" det på hist og pist hvor jeg syntes det vil virke naturligt at møblet er slidt. Når jeg har "duttet" den brune antik voks ud de steder hvor jeg syntes den skal være - så arbejder jeg det ind i møblet med en svamp. Igen bruger jeg en svamp, det gør det nemt at arbejde med. 

Du kan variere den brune antik voks med Meget voks eller lidt voks afhængig af hvilket udseende du ønsker at vise. 

    

Disse to skuffer er startet på samme vis med den hvide maling og en gang hvid antik voks. Skuffen foroven har fået ganske lidt brun voks på kanter. Og skuffen for neden har fået alt det brune voks den kunne suge. 

Det viser hvor stor forskel der kan være på et møbel selvom man bruger de samme materialer. Tænk over hvilket udtryk du ønsker inden du går i gang med den brune voks. Den kan aftørres lidt når den er lagt på, men den kan ikke fjernes helt. Fortryder du helt, så kan du overmale den brune voks med nyt kalkmaling når voksen er hærdet. Nogle gør det allerede et par dage efter. 

 

 

 

Så er det lille skuffedarie færdigt, og det kan matches ind i forskellige stilarter.