En af de nyeste farver på stammen af vintage paint familien er Dusty Blue - En støvet blå, som er usandsynlig smuk og rolig. Den blå farve virker generelt beroligende på psyken grundet associationer til havet og himlen. 

kalkmaling støvet blå

Den smukke støvede blå er også prøvet af Randi - En af vores mange søde kunder. Randi har malet denne skønne lille reol. til hendes køkken. 

støv blå kalkmaling

Den er slebet lidt hist og pist for et mere slidt look. 

Den er blevet Så fin - Tusind tak for billedet Randi :)

Kalkmaling kan bruges uden overflade behandling. Men for nemmere vedligeholdelse og nemmere rengøring anbefaler vi at du vokser overfladen til slut. Til almindelige møbler og små møbler gives et tyndt lag voks, der smøres på med pensel eller med en blød bomuldsklud eller en en svamp. Når du har smurt hele møblet ind slutter du af med en tør klud og polerer overfladen med en let hånd. Hvis det er en bordplade fx. køkkenbordet - så anbefaler vi 2-3 lag voks med lette poleringer i mellem. Vedligehold bordpladen -  som jo ofte aftørres - med en ny gang voks en til to gange om året. På den måde bevares overfladen smuk og nem at vedligeholde. Du kan finde alt i voks her>>>

Alt vores antik voks tørrer mat op og bliver "usynlig" på overfladen, der bevarer det smukke kalkede udtryk. Med en klar voks beholdes farven som malet. Voksen ændrer ikke udtrykket i malingen. Bruger du en hvid voks lysnes malingen let. Med en brun voks bliver farven to toner mørkere med den brune voks. Dit møbel eller din timg bliver tilført en masse "alder" og "patina" med et snuptag. Hvis du er usikker på at styre den brune voks, kan du med fordel give dit møbel en klar voks først. Du kan så bedre aftørre noget af den brune voks hvis du syntes den bliver for mørk. Påfører du den brune voks direkte, så er malingen blevet mørkere og kan ikke ændres på møblet uden at male det på ny. Men er du til den franske / nordiske landstil, så er den brune voks fantastisk. 

kalkmaling blå

Her ses et helt enkelt lille skuffedarie malet i den smukke dusty blue. Den har ińgen behandling fået - og i et rum hvor daglig rengøring ikke er nødvendig er det ganske fint med møbler uden voks eller anden efterbehandling.

 

Kalkmalingen Dusty Blue fås i 100 ml og 700 ml lige her >>>