Når du maler med Vintage Paint, så har du mulighed for at give dine møbler og ting patina

Her kiggger vi lidt nærmere på effekten af den brune voks. 

Den brune voks (også den sorte og den lysebrune) vil hjælpe dit møbel til "alder" Det tilføjer dit møbel patina, og ligner et brugt møbel. Hvis du kun ønsker ganske lidt "brugsspor" på dit møbel kan du vælge at vokse dit møbel med en klar voks først. Det vil lukke overfladen og gøre dit møbel mere rengøringsvenligt. Det anbefales at bruge voks til alle flader der skal kunne rengøres. Når den klare voks ikke føles "fedtet" mere, kan du give med den mørke voks overalt hvis du ønsker meget patina og udvalgte steder hvis du ønsker lidt patina. 

Denne gamle bakke er ikke længere køn at se på. Mønster og farver er fuldstændig slidt og den trænger til en kærlig hånd. Bakken har en ustyrlig smuk form, så den er værd at bevare. Med vintage paint er det nemt at gå til. Jeg har kun lige tørret bakken af med en karklud for at tage støvet. 

mal bakker med vintage paint

Det første Lag:

Cirka 2 spiseskeer vintage paint french beige blandes med 2 spiseskeer vand. 

- Når det er penslet på med en stor blød pensel, skal det lige tørre. Hvis du giver det første lag et døgns tid, så er det tørret ordentligt op, så slipper det ikke, når du maler næste lag. Det er kun nødvendigt på flader som er glatte - eller malet med højglans maling. Det giver dig en ny "bund" at male på og det efterfølgende sidder bedre fast. Da bakken er meget mørk og jeg ønsker en lys farve, der skal dække helt, så er det fint at give to lag maling.

Det andet Lag:

 - Malet med et almindeligt lag Vintage Paint French Beige med en stor blød pensel. 

Det tredie Lag:

 - Vokset med klar vintage voks. Voksen er arbejdet ud over hele vasen i et tyndt lag og eftertørret med en fnugfri klud. 

Det fjerde Lag:

 - Vokset over det hele med brun voks. Det tilføjer en masse patina til den fine bakke og giver den liv og karakter. Det mørke voks får lov at ligge sig i mønsteret på bakken, som så fint fremhæves igen. 

mal en gammel bakke med vintage paint

Bakken er nu igen præsentabel og flot at bruge og have stående. Når bakken er vokset tåler den også almindelig rengøring. 

mal med vintage paint på bakke

Til denne bakke er der brugt ca. 50 ml vintage paint french Beige og samlet cirka 20 ml voks. Det er selvfølglig underlaget der bestemmer hvor meget der bliver suget, både af maling og voks. 

Vi håber, at Du kan få glæde af inspiration fra alle vores søde kunder, der deler deres billeder. Har du også lavet et lille eller stort projekt - så vis os det gerne. - Skriv til: gh@hebehome.dk

Vil du se alle vores Vintage Paint produkter? - Så klik her - VINTAGE PAINT