Nogen gange står man lige med det perfekte fad - den smukkeste skål - den lækreste bakke - MEN den har den forkerte farve!

- Du løser det ganske nemt med Vintage Paint - kalkmaling! 

Dette ustyrlige smukke fad måtte vi også bare slev eje herhjemme - MEN guld passer bare ligsom ikke rigtig ind, så en lille hurtig forvandling måtte lige igang. 

Dusty Olive er en af vores absolut favoritter. Den passer smukt i vintage stilen og går fantastisk sammen med alle vores genbrugs og gamle ting. Den passer også fint sammen med pastellerne som vi også nyder. 

 

Find Alt i kalkmaling lige her >>>

 

Kalkmaling hæfter på stort set alle flader. Metal kan det også bruges på og den nemmeste metode på metal er "Drybrush" teknik. Du bruger ganske lidt maling og det er jo også en god ting.

Ryst maling rigtig godt, rør rundt og sæt låget på og ryst igen.

Tag låget af og lig det på bordet så du har adgang til det.

Du skal bruge et stykke køkkenrulle eller en fnugfri bomuldsklud.

Du "dutter" penslen på låget med maling og "dutter" malingen af på køkkenrullen, så den næsten virker helt tør.

Derefter går du i gang med tørbørstningen. Du tørbørster med en helt let og overfladisk hånd, ligsom du ville komme en smule pudder på dig selv. 

 

      

Når du børster malingen på med en helt blød og overfladisk hånd. Det efterlader et fint farvespor på de ophævede / højeste kanter. Bliv ved til du syntes du har nok maling på din ting du maler. Formålet med drybrush teknikken er ikke at dække din ting helt - men netop lade den nederste overflade skinne igennem hist og pist. 

Denne teknik kan også bruges til at give "patina" til malede møbler eller ting. Du kan give "patina" med en helt lys farve for den nordiske stil og en mørk farve for den franske landstil. 

 

Der findes en metode mere til at få et lignende look - men det giver den "omvendte" farvebelægning. Du kan vælge at male fadet helt - mal et lille stykke af gangen og tør derefter malingen af med en fnugfri bomuldsklud - derved blotlægger du noget af den nederste farve. Tag kun et lille stykke af gangen da malingen tører hurtigt. Hvad skal du vælge? Det kommer an på hvilket look du ønsker. På billedet herunder kan du se forskellen på de to teknikker: 

Den øverste halvdel er lavet med metoden hvor du maler malingen på og tørrer af med en klud. Det får den nederste farve til at træde frem på de højeste punkter. 

Den nederste halvdel er drybrushed på - det får den øverste farve til at fremtræde på de højeste punkter. 

Kan du se forskellen? Begge teknikker kan varieres i maling mængden, efter ønske. 

Det færdige resultat som ses på billedet herunder er lavet med Drybrush teknik. I dette tilfælde syntes jeg det er den teknik der virker bedst her, da jeg ønsker at gøre guld farven mere mat og ikke så prangende. Den bliver mere GULD når jeg bruger den anden teknik med aftørring. 

Så er fadet klar til brug. Jeg giver ikke nogen efterbehandling, da det bare er et pynte fad, der skal kunne aftørres en gang i mellem. Jeg kunne godt give det voks hvis jeg ville have en mere rengøringsvenlig overflade, men giv det længere tørretid når det er på en glat overflade som metal. Så hæfter malingen bedre inden du begynder at smøre voks på. 

Hvis jeg vil pifte det lidt op til jul - der bruger jeg meget sølv - så kan fadet få lidt drybrush med Silver Metallic maling - Find det her >>>

Har du et større eller mindre prjoket du har lyst til at vise os? Så send dine billeder til gh@hebehome.dk - Vi glæder os til at vise dem frem ♥

 

Find Alt i kalkmaling lige her >>>