Bag med Ditte Julie & Greengates Lækre sager ♥

Ditte Julie er Blogger og Kogebogsforfatter - Og vi nyder nu godt af samarbejdet mellem Ditte Julie og Greengate, ved at kunne dele alle de skønne opskrifter herinde. Har du lyst til at se Mere til Ditte Julie og hendes mange gode Tips og opskrifter - så finder du bloggen lige her >>>

Ditte Julie fortæller: Det er ikke kun hyggeligt at lave brunkager! Men duften i hjemmet og hele hyggen ved at bage dem sammen med min datter og høre de første julesange på anlægget, det er ægte julehygge! Vi er begyndt at komme i ægte julestemning og jeg ELSKER det! Jeg er simpelthen et ægte jule-hygge-menneske (hvis man kan sige det). Vi har tryllet disse brunkager om til spiseligt julepynt, som har gjort det til en sand fornøjelse at være i køkkenet med min datter.

 

Ditte Julie afslutter: GreenGate, Karla og jeg har lavet en lille jule-stemnings-video. Jeg elsker at være i køkkenet med Karla, og der er ingen tvivl om, at hun elsker det lige så meget som jeg!

Al julepynten, porcelæn, forklæder, grydelapper og dåser er fra GreenGate, som Du finder her hos Hebe Home >>>

Brunkagedej

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
2 tsk CAKE FACTOR, mit kagekrydderi
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
et nip salt

Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over. (Dejen kan holde sig på køl i ca. 3-5 dage.)

Rul dejen ud og udstik de julemotiver du ønsker (husk at stikke små huller i kagerne, hvis du ønsker de skal hænges op). Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.

Glasur
lidt flormelis
lidt vand
evt. pastafavre efter ønske

Rør flormelis og vand sammen til en sej glasur og dekorer dine brunkager som du ønsker.

Vi takker Ditte Julie for den skønne opskrift. ♥