"Crackle effect" anvendes til at skabe et krakeleret look på en malede genstand. Du kan påføre produktet på hele genstanden eller kun på visse steder, alt afhængig af smag og behag. 

Vejledning:

Mal først dit møbel i din ønskede grund farven. Lad den tørre i mindst 60 minutter.

Påfør Crackle Effect oven på det første lag maling. Påsmør med pensel i bløde tilfældige strøg. Konsistensen er tyk og det kan være lidt hårdt at smøre det ud. Jo tykkere lag jo større krakelering kommer der efterfølgende.

Lad herefter Crackle effekten tørre helt. Den skal tørre i mindst 4 timer. 

 

Så er den klar til at påføre lag nummer to. Du får den tydeligste effekt, hvis du bruger maling i to forskellige farver. Magien starter, når du påfører andet lag maling og ser krakeleringseffekten komme frem på overfladen. Hvis du ikke vil have en helt tydelig krakeleringseffekt, kan du bruge samme malingsfarve som i første lag maling og nøjes med at påføre Crackle Effect sporadisk i stedet for på hele genstanden. Du kan opnå to forskellige looks, så bare prøv dig frem og find ud af, hvilket et du bedst kan lide. Undlad at forstyrre Crackle Effect-laget alt for meget ved at male stedet igen og igen. Sådan opnår du det bedste resultat. Start med rigelige mængder maling på din pensel og påfør produktet hurtigt, og i en retning og i et strøg, så får du det flotteste resultat.