Bedste resultat med Kalkmaling


For at opnå det bedste resultat med kalkmaling har vi her en brugsvejledning til kalkmaling - tilføjet generelle anbefalinger til kalkmaling.


Jeanne d'Arc Living Vintage Paint Kalkmaling er lavet efter gamle opskrifter og indeholder udelukkende 100% naturlige ingredienser.

Malingen hæfter på nærmest alle overflader uden forbehandling. Ligesom med almindelig maling kan det nogle gange være en god ide at slibe lidt først, for at sikre at malingen binder bedst muligt.


Normalt behøves der ikke grunding før påføring af malingen. Hvis du maler et ubehandlet træmøbel eller bejdset træ, kan der forekomme gennemslag af farven. Vi anbefaler, at du tester farven på et lille område først. I tilfælde af gennemslag anbefaler vi vores Jeanne D’Arc Living Vintage Primer & Sealer før påføring af farven.

Du kan gøre møblerne mere slidstærke med Jeanne D’Arc Living Vintage Antique Wax. Voksen ligger et beskyttende lag henover malingen, så møblet bedre tåler rengøring og brug. Vi anbefaler at du bruger den klare voks, medmindre du ønsker at gøre dit møbel mørkere.

For at undgå pletter og slid på større flader som for eksempel gulve, bordplader, køkkenskabe og lignende, anbefaler vi at du bruger Jeanne D’Arc Living Vintage Primer & Sealer efter du har malet med klakmalingen.

Jeanne D’Arc Living Vintage Mat møbelmaling kan anvendes som det er, når du åbner bøtten – husk dog omrøring først. Ønsker du kun et sløret let bemaling, kan du sagtens tynde malingen med vand. Og har du brug for at tykne malingen, så lader du den stå natten over uden låg.

Egnede maleoverflader

En af de mest spændende fordele ved denne maling er, at den hæfter på næsten alt, og du kan også bruge den på metal, glas, plastik, læder og polstrede møbler. Du kan ovenikøbet bruge den til at farve boligtekstiler og tøj for at skabe et skønt, forvasket look. Hvis du arbejder med visse stoffer såsom fløjl, skal malingen fortyndes først, så du bibeholder den åbne struktur. Vi har endnu ikke fundet en overflade, der ikke fungerede godt sammen med vores maling. Hvis du maler specielle overflader, får du eventuelt brug for lidt ekstra tålmodighed. Hvis du påfører første lag maling på en meget glat overflade såsom metal, plastik eller laminat, er dit første indtryk måske, at malingen aldrig vil komme til at dække ordentligt, men så snart du har påført andet lag, ser du det flotte resultat.

Hvis du farver tøj og andre tekstiler, bør det kun vaskes på 30 grader efterfølgende for at bevare farvningen længst muligt.

Bemærk: Som regel er der ikke brug for forberedelse, inden du anvender vores maling, og du kan springe det tidskrævende arbejde med slibning og rengøring over. Det er dog vigtigt, at du overvejer et par ting, inden du begynder at male, for at undgå pletter i underlige farvetoner. Det samme gælder, hvis du vil male ubehandlet egetræ, da det eventuelt stadig indeholder masser af syre. Hvis du ikke grunder træet først med en primer, opstår der pletter. Det samme kan ske med skjoldede møbler.

Hvorfor omrøring?

Vores naturlige maling indeholder pigmenter, der synker ned til bunden med tiden. Derfor er det yderst vigtigt, at du rører godt rundt i malingen, inden du bruger den, for ellers opnår du ikke den rette farve, eller malingen hæfter ikke ordentligt.

Sådan rører du:

Pigmenterne kan sidde i et hårdt lag på bunden af dåsen. Brug en rørepind og rør rundt i cirkelbevægelser. Sørg for at nå bunden af dåsen ved hver omrøring, og drej dåsen rundet, imens du rører. Derved sikrer du, at du har været rundt på hele bunden. Bunden af dåsen skal føles glat, og når du er sikker på, at du kan mærke metallet i bunden, så ved du at alle pigmenterne er belvet blandet med malingen. Hæld malingen over i en større beholder og se efter, om du kan se metallet i bunden af dåsen. Rengør toppen af bøtten hele vejen rundt, så du kan lukke den ordentligt igen, hvis du skal opbevare en malingsrest.


Bland din egen kalkmaling farve

Malingen kan blandes med hvilken som helst anden Jeanne D’Arc Living Vintage Mat kalkmaling for at skabe dine egne specielle farver.

Til blanding kan du få en blandingssprøjte



Ud fra disse 3 farver kan du nærmest blande alle farver:  Rød kalkmaling - Grøn kalkmaling - Blå kalkmaling

Hvis du vil have tips til, hvordan blandingsforhold skal være til forskellige farver, kan du læse artiklen på HebeHome:

Opskrifter på blanding af kalkmaling

Du kan også se en oversigt over tilbehør til kalkmaling – pensler, stenciler og meget mere på www.hebehome.dk/vintage-paint-tilbehoer

Voks

Antik Voks er perfekt til anvendelse oven på alle vores malingsfarver. Den tilføjer alder til dit møbel, og det endelige resultat er smukt og rent. Antik Voks i farverne “Lys Brun” og “Brun” giver dine overflader et mere autentisk, gammelt look, og de er det bedste valg, hvis du vil have dine ting til at se virkelig gamle og franske ud. Hvis du synes, at de brune voksprodukter er lidt for meget, kan du nemt blande voks i farverne “Hvid” og “Klar” for at give dit møbel et lysere og mere nordisk udtryk. Antik Voks i farven “Sort” har samme egenskaber som de brune Antik Voks. Kombineret med brun og hvid Antik Voks kan du bruge den sorte til at skabe den mest fantastiske patina på dine vægge eller andre steder. Den transparente Antik Voks er velegnet til alle farver. Hvis du vælger den tranparente voks, bliver farverne lidt mørkere men beholder den matte overflade. “Perlemor” med den fantastiske, creme-farvede perleeffekt skaber en næsten silkeagtig overflade, og “Bronze” med den intensive, gyldne bronzefarve er perfekt til brocante-stilen. Du kan blandt andet bruge disse voksprodukter til at lave stenciler i ægte “fleur de lis”-stil.

Trin for trin

  1. Påfør voksen med en pensel eller en blød klud
  2. Lad voksen trænge ind gennem malingslaget og lad den tørre i 8 timer
  3. Påfør endnu et lad voks med en pensel eller en blød klud
  4. Lad voksen tørre i 8 timer

Mat effekt: Fjern overskydende voks forsigtigt

Skinnende effekt: Polér med tryk