Vejledning til brug af kalkmaling - Antik Voks

 Det er altid en god idé at afslutte med  Antik Voks, for det gør møblet modstandsdygtigt og nemmere at rengøre, og samtidig kan voksen tilføje et helt andet look. Hvis du bruger både maling og Antik Voks på dine møbler, får du intet mindre end en fantastisk effekt, og denne kombination kan få selv et helt nyt møbel til at se autentisk gammelt ud. Det udtryk, som du skaber, afhænger af farven på den voks, som du bruger.

I princippet giver brune voksfarver dig et meget gammelt look, hvorimod de transparente og lyse farver giver en fin, og lys "patina"

Overfladen bliver derudover også mat og fløjlsblød at røre ved.

Et møbel uden dekorationselementer, paneler eller pynt er fint til transparent voks, mens møbler med dekorationer og paneler er perfekte til farvet voks. Anvendelsen af farvet voks skaber et smukt farvespil, fordi voksen kommer godt ind i alle paneler, huller og udskæringer, og derved opstår et magisk strejf af alder. Selv små møbler med drejede ben og udskæringer i hjørnerne kan komme til at ligne autentiske møbler fra det 19. århunderede.

Den mørke voks passer godt i den sydlandske og franske stil og de lyse voks passer fint i den nordiske stil. 

Det er meget nemt at arbejde med voksen; du bruger bare en klud, svamp eller pensel til at påføre det med. Se vejledning længere nede.

 

Vores naturlige Antik Voks

Vi tilbyder dig vores rene, naturbaserede kanuba-bivoks i forskellige mængder og 8 forskellige farver - find alt antik voks her >>>

 

Vælg en voksfarve

Antik Voks er perfekt til anvendelse oven på alle kalkmalingsfarverne. Den tilføjer alder til dit møbel, og det endelige resultat er smukt og rent.


Antik Voks i farverne "Lys Brun" og "Brun" giver dine overflader et mere autentisk, gammelt look, og de er det bedste valg, hvis du vil have dine ting til at se virkelig gamle og franske ud. Hvis du synes, at de brune voksprodukter er lidt for meget, kan du nemt blande voks i farverne "Hvid" og "Klar" for at give dit møbel et lysere og mere nordisk udtryk.


Antik Voks i farven "Sort" har samme egenskaber som de brune Antik Voks. Kombineret med brun og hvid Antik Voks kan du bruge den sorte til at skabe den mest fantastiske patina på dine vægge eller andre steder.


Den klare Antik Voks er velegnet til alle farver. Hvis du vælger den tranparente voks, bliver farverne lidt mørkere men beholder den matte overflade.


"Perlemor" med den fantastiske, creme-farvede perleeffekt skaber en næsten silkeagtig overflade, og "Bronze" med den intensive, gyldne bronzefarve er perfekt til brocante-stilen. Du kan blandt andet bruge disse voksprodukter til at lave stenciler i ægte "fleur de lis"-stil.

 

Vejledning til brug af ANTIK VOKS Trin for trin 

  1. Påfør voksen med en pensel eller en blød fnugfri klud
  2. Lad voksen trænge ind gennem malingslaget, og aftør med en tør ren og fnugfri klud
  3. og lad den tørre i 8 timer
  4. Påfør endnu et lag voks med en pensel eller en blød klud
  5. Lad voksen trænge ind gennem malingslaget, og aftør med en tør ren og fnugfri klud
  6. Lad voksen tørre i 8 timer 

Mat effekt: Fjern overskydende voks forsigtigt med en tør og fnugfri klud, bare aftør med en blød hånd. To lag er fint.

Mere Skinnende effekt: Polér med tryk i cirkulære bevægelser. Giv mindst tre lag med 8 timers mellemrum