Jeg elsker vores silk maling! Den er let at bruge, rækker mega langt og så skaber den et smukt ensartet look. Maler du på rigtigt træ kan du male så fine tynde lag at man stadig kan se træstrukturen igennem og malingen dækker stadig, da farvepigmenteringen er meget høj i den.  Jeg har malet denne gamle trætte skænk. Jeg kan godt lide formene på den, men farven og looket er træt. 

Jeg har vasket den i almindelig grundrens - MEN! der sidder stadig rester af gammelt... ja jeg ved det ikke - så hver gang inden jeg maler vasker jeg mine møbler i Pristine Clean. Det er en kraftig og meget effektiv møbelrens, hvor du er sikker på at møblet er renset i bund. Derudover har den en meget effektiv egenskab, nemlig at den gør de glatte overflader mere matte og derved er det nemmere for malingen at hæfte på. Husk hvis du maler et møbel med en helt glat overflade, så skal du bruge slick stick først. 


Sådan ser kluden ud bare ved at tørre en gang henover.... 

Da mit møblet var grundigt afvasket og aftørret med vand, så starter det sjove - nemlig maling. Jeg har til dette møbel valgt at male med Silk All-in-one mineralmaling i farven Anchor - som er den mest sorte farve der er i serien. 

Silk malingen dækker rigtig flot - der er en smule forskel i farvepigmenteringen i de forskellige farver - emn som du kan se her, så er der høj pigmentering i den sorte. Alle møbler skal have mindst to lag med Silk maling. Det er fordi Silk malingen indeholder både en grunder/spærregrunder og en topcoat. Så for at de virker optimalt, skal den have mindst to lag. Det kan være nødvendigt med 3 lag hvis du maler meget tynde lag. 

På denne skænk har jeg valgt at male meget meget fine tynde lag, da jeg meget gerne vil bevare træstrukturen når den er færdig. Jeg arbejder mig frem i et område af gangen og maler "vådt i vådt" 


På bagvæggen får den kun et lag, da den får et smukt lag med decopage papir. 

Her står den færdige skænk - tre lag maling. Intet andet :) Dejlig nemt at arbejde med. 

Da malingen er selvnivellerende er det meget vigtigt at du ikke kører pensel eller rulle for mange gange rundt i det. Bare lange fine strøg og videre. Så slutter den selv op i en smuk og ensartet overflade. 

Til denne skænk har jeg brugt 1 bøtte Silk All-in-one mineralmaling i farven Anchor. 


Find Alle Silk All-in-one mineralmalinger her >>>