Buste i marmor - Beethoven

Buste i marmor - Beethoven

Skulptur af Beethoven, støbt i marmor

35cm høj - 5.5kg

Kan bruges både ude og inde


Ludwig van Beethoven

 (17.12 1770 - 26.3 1827) regnes for en af de betydeligste tyske komponister og afgjort den komponist, der har haft størst indflydelse på udviklingen af tysk kompositionsmusik efter 1800.

Beethoven var opdraget i den romersk-katolske tro, men antog senere en mere uortodoks, deistisk holdning. Ludwig van Beethoven blev født i Bonn, hvor faderen var sanger hos kurfyrsten. Faderen pressede Beethoven til som ganske lille at modtage meget intensiv musikundervisning for at lancere sønnen som "vidunderbarn" med Mozart som forbillede. Det lykkedes dog aldrig. Det var formentlig i barndommen, at Beethovens fremherskende karaktertræk: bryskhed og indadvendthed, blev grundlagt. Omkring 1790 begyndte Beethoven en karriere som omrejsende pianist og klaverlærer, men blev snart lige så berømt i de aristokratiske musiksaloner for sine temperamentsudladninger (han nægtede f.eks. at spille, når publikum snakkede) som for sine åbenlyse musikalske talenter. Tiltagende døvhed tvang ham til at opgive løbebanen som udøvende musiker omkring 1797, men han var i mellemtiden blevet så anerkendt som komponist, at han kunne leve af bestillingsarbejder. I 1802 fik Beethoven at vide, at hans tiltagende døvhed ikke kunne kureres, men ville tiltage, indtil han til sidst ikke ville kunne høre noget som helst. Dette medførte en omvæltning i hans karakter, der omgående prægede hans værker; en blanding af inderlig sjælekval og et forsøg på at gribe skæbnen i struben og ændre den. Fra 1819 var han så døv, at han var helt afhængig af, at folk skrev ned, hvad de ville sige til ham. Hans musik blev stedse mere eksperimenterende og selvfordybende. I denne sidste periode, frem til hans død, finder vi nogle af romantikkens allerstørste musikalske monumenter: Den niende symfoni. Ved sin død i 1827 var Beethoven nærmest helt isoleret fra sine omgivelser, trukket helt ind i sig selv. Han døde som en økonomisk særdeles velstillet mand. Hans fødehjem i Bonn rummer en interessant udstilling om komponistens liv.

Altid sikker indpakning i Miljørigtige genbrugsmaterialer

Tags: beethoven

- Hurtig & Sikker Levering!

Hvad koster levering af brugskunst fra HebeHome
Brugskunst, Tøj, Antik, Loppefund mm.

Alle mindre varer sendes med Postdanmark:
Brev på eget ansvar fra 20 kr

Pakke Collect incl. forsikring fra 39 kr. (Afhentes i nærmeste postbutik)

Pakke Home incl. forsikring fra 65 kr. (Leveres på din adresse)

Ved bestilling inden kl. 12.00 sendes lagervare samme dagMøbler og Marmor

Alle møbler og marmor ting sendes med fragtmand.

Det koster fra 500 kr. i hele landet undtaget ikke brofaste øer. Kontakt kundeservice for fragtpris af møbler til ikke brofaste øer.

Leveres oftest indenfor 5 hverdage.

Klar til Levering
De fleste Møbler og Marmor produkter leveres direkte fra fjernlager hjem til dig. Hvis varen skal afhentes hos HebeHome, kan der forekomme lidt leveringstid. Det afhænger af bestillingstidspunktet.  Kontakt endelig kundeservice, hvis du har brug for at kende den præcise leveringsdato inden bestilling.