Menu
Kurv

Juleindretning

Alle drømmer om et rigtigt Julehjem, et hjem der skaber den magiske stemning i juletid. Det vigtigste i den tid er tiden sammen - sammen med familie og venner og dejlige hyggelige timer. Omgivelserne skaber en stemning - en stemning, som bidrager til hygge og dejlige oplevelser.

Slæder & Kaner

Find de flotteste slæder og kaner til julens magiske op-pyntning. Der findes jo ikke noget hyggeligere end en tur i kane med rensdyr foran - så julen noget noget Helt særligt. Så kaner og slæder er ligesom en særlig del af julen - så der er jo ingen jul uden kaner - vel?

Klik her og Find din næste kane >>>

Juleskilte

Her finder du et stort udvalg af de sødeste, fineste, sjoveste og hyggeligste juleskilte. De er alle med til at bidrage til den hyggelige stemning og mange kan give et lille ekstra smil på læben. 

Klik her og Find Alt i Juleskilte >>>

Julefigurer

Her finder du Alt hvad hjertet begærer indenfor julefigurer. Sjove, klassiske, nyttige, fine, flotte og pæne figurer til alt indenfor julens hygge og indretning. Skab det magiske julehjem med masser af klassiske julefigurer som rensdyr og snemænd og en julelandsby. Skab smil på læben med sjove julefigurer. 

Klik her og Find Alt i figurer til julen >>> 

Nisser & Engle

Nisser og engle er jo en fast del af julen. Så slå dig løs og giv dem frit spil i hjemmet - så er der måske en nisse eller to med drillerier eller en engel med lidt englestøv til det næste juleønske.

Klik her og Find nisser og engle >>>

Juletræspynt

Juletræet med sin pynt, venter på vi får begyndt...

Juletræet er højdepunktet om juledansen, til julegaverne, til julepynten og hele julehyggen. 

Klik her og Find alt i juletræspynt >>>

Hvornår kommer juletræet

Der er mange traditioner omkring juletræet - Nogen tager det ind 1. december, nogen 1. søndag i advent, nogen pynter det først på juleaftensdag. Har du en særlig tradition omkring juletræet?

Hvem pynter Juletræet

Der er også mange traditioner forbundet med Hvem der pynter træet. Nogle steder er det en fælles familieopgave, nogle steder er det Mor, andre steder er det børnene. Har i en bestemt tradition for pyntning af juletræet?

Hvornår tændes træet

Det magiske øjeblik når juletræet tændes... Det findes næsten ikke bedre, vel ? Her findes også mange traditioner. Hvornår tænder i familiens juletræ?

TEMA : JULEINDRETNING

Alt om Juleindretning

Juletræet er en cirka 200 år gammel tradition. Den kom til Danmark fra Tyskland i starten af 1800-tallet og der var det kun adlen og det "bedre" borderskab, der havde et juletræ. I løbet 1800-tallet blev det mere og mere almindeligt og juletræerne indtog de danske hjem.
Julepynten kom i rigtig mange år fra tyskland og var kendt som "Nürnbergerkram" - det var farvet glas, metaltråde og perler, så lysene på juletræet kunne glitre. 

I løbet af 1900 tallet ændrede udseendet sig på juletræet til mere nationale farver i rød og hvid. Der blev flettet julehjerter og lavet kræmmerhuse som blev fyldt med godter. 

Besøg et Julemuseum

Er du Helt vild med jul ? - så er det et must at tage på besøg hos de søde brødre Benny og Brian - De harlillelunds julemuseum  - og det er FYLDT op med julens historie. Find dem på Facebook her >>>

På julemuseet kan du lære mere om Julens udvikling i Danmark - se det tidligste julepynt og ikke mindst møde Benny & Brian - der Elsker julen. 


Juletraditioner

Julen er fyldt med dejlige traditioner - har du brug for at få et par tips, til at lave jeres families nye traditioner? Så er der et par hyggelige tips herunder

Juletradition

SMÅKAGER
Et must i juletiden - hvad enten de er hjemmebagte eller hjemmebragte :)

Find alt til den hyggelige julebagning her >>>

Juletradition

EN TUR I SKOVEN I SNEEN
Et must HVIS der byder sig sne i juletiden, så Skal man en tur ud os se og nyde den sneoplyste hyggelige juleskov, og måske på netp denne dag finde årets juletræ

Husk En picnic kurv med lækkerier! - Find kurvene her >>>

Juletradition

VARM CHOKOLADE
Et must på en frostkold dag er varm chokolade med skumfiduser - elsket af store og små. Det luner helt ind i hjertet i det kolde vejr. 
Find den lækreste chokolade her >>>

Juletradition

JULEFOTO
Et must er årets julefoto - af børnene, børnebørnene, hunden , katten eller hele familien - så stiller vi op med store smil, så vi kan glæde andre resten af året med et hjertevarmt foto. 

Find rammer til Årets fotojulegave her >>>

Mørk og Lækker

Prøv vores lækre Belgiske chokolade fra Baru. Det er kvalitet og kærlighed i hver en kop!

Find den mørke lækre udgave her >>>

Lys og Mild

Også fra Barú fås den her milde og lyse chokolade, der er perfekt til den yngre del af familien, der godt kan lide det mere sødt. Der er små skumfiduser med i dåsen :)

Find den lyse lækre udgave her >>>

Hvid og Blid

Den sidste variant fra Baru er den her blide og milde hvide chokolade. Den er "krydret" med små figurer i hvid chokolade - og ja smagen? - Den er du ikke i tvivl om! 

Find den blide hvide udgave her >>>

Engle

Engle hører julen til. Englefigurer i store og små, bløde og hårde, fine og bestemte, sjove og søde. 

Engel kommer af det græske ord angelos, som betyder sendebud. Det er en fællesnævner for de fleste religioner at englene netop repræsenterer rollen som sendebud/ budbringer mellem guder og mennesker.  
I Islam er der fortællinger om 4 ærkeengle og en dødsengel. 
I Jødedommen er der masser af engle i stort set alle historier. 
I Kristendommen er englene rigelig repræsenteret både tidligt og i mange evangelier. 

I følge en undersøgelse lavet af Kristendom.dk tror 43% af alle danskerne på engle. Så om man er til den ene eller anden religion, så har en stor del af os en tro på at engle findes i større eller mindre grad. For mange giver engle håb og tryghed. Så det er ikke så mærkeligt at i en magisk tid omkring julen finder vi englene frem både i tro og i figurer. 


Vil du gerne se flere engle - så find et stort udvalg af Engle figurer her >>> 

Julens varme og hygge

Masser af Julestemning til hele huset :)


Vi spiser cupcakes & cookies
og vores webshop anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Se vores Privatlivspolitik