Primer og Sealer fra Vintage Paint er godkendt til børnemøbler i overensstemmelse med den europæiske standard EN71-3.

Produktet er miljøvenligt og vandbaseret og kan bruges både som grunder inden maling og som forsegler efter maling. 

Fås i to størrelser dåser : 200 ml og 700 ml

Rækkeevne: Mellem 3 - 4,5m2 afhængig af hvor meget overfladen suger. 

Primer/sealer er den "mildeste" før og efterbehandling vi har i kalkmaling serien Vintage Paint. Vi anbefaler selvfølgelig Altid at du anvender denne til alle børnemøbler - da den er godkendt hertil. 

Primer - kan bruges hvis du vil mætte stof inden maling, mætte en sugende puds væg, mætte en sugende træoverflade, skabe bedre hæfte på glatte overflader som foreksempel fliser eller laminat. 

Sealer - Efterbehandling af dine møbler så du nemmere kan aftørre med fugtig klud. Sealeren afslutter og lukker overfladen på malingen og gør den mere modstandsdygtig overfor slid og snavs. Når den er tørret op er overfladen mat og blød. Sammenlignet med voksen - så føles den mindre fløjsblød. 

Til gulve eller andre overflader der slides meget anbefales voks eller lak. 

Sådan gør du :

Omrør grundigt også helt i bund i dåsen. Overfladen skal være tør og fri for fedt. Påfør mindst to tynde lag med rulle eller pensel. Tykke lag vil efterlade hvide plamager og pletter. I det første lag fortyndes forsegleren med mindst 20% vand. Det andet lag fortyndes med mindst 10% vand.

Lad hvert lag tørre godt, der skal mindst to timer mellem hvert lag. 

Ønsker du en farvet sealer er det muligt at tilføje op til 5% kalkmaling. Ønsker du at bruger en farvet sealer skal du tilføje farven i et tredie lag. Dette lag skal også fortyndes med 10% vand. 

Rumtemperatur skal være over 10 grader. Brug ikke Primer / sealer i frost eller i sol. 

Rengøring af værktøj gøres med vand. 


Vær opmærksom på, at Primer / sealer ser mælkehvid ud, når du påfører den, men den bliver transparent, når den er tør.


Du kan også bruge den til at lime en plakat fast på en bordplade eller påføre et motiv på et møbel. Den virker som en form for Decopagelim. 


Malingen er i i overensstemmelse med de europæiske regulativer. EU-grænseværdi for VOC for denne type produkter er 30g/l. VOC indholdet i denne Primer / Sealer er kun 15 g/l.

Malkode 00-1 (1993)